关注官方微信
为您提供最新请家教、找家教信息。
初中生专题
深圳家教:2021学年深圳二实 第二学期期中考试试卷
日期:2022-04-16 浏览:33人次 来源:深圳家教信息网
摘要:2020—2021学年深圳市南山区第二实验学校第二学期期中考试试卷七年级学科英语答题时间90分钟满分100命题人:七年级英语组审卷人:七年级英语组听力部分(25分)I.听句子,根据所听内容选择最佳应答句。句子念两遍。(共...

                      20202021学年深圳市南山区第二实验学校

第二学期期中考试试卷

年级  学科 英语  答题时间 90 分钟 满分  100

命题人:七年级英语组  审卷人:七年级英语组

听力部分(25分)

I.听句子,根据所听内容选择最佳应答句。句子念两遍。(共5小题,每小题1分)

1. A. This Sunday.     B. At. 6:00.         C. On my bed.

2. A. Noodles.       B. With my friends.      C. At school.

3. A. 20.           B. They are fine.       C. Thirty boys.

4. A. Yes, I do.       B. N, I am not.       C. No, I can’t.

5. A. Yes, she does.     B. Yes, she is.       C. She is beautiful

II. 听对话,根据对话内容选择最佳答案,对话念两遍。(共6小题,每小题1分)

听第一段对话,回答第6—7小题。

6. What day is it today?

A. March 10th.           B. March 11th.       C. March 12th.

7. Where will they get the young trees?

A. From the shop.           B. On the Internet.       C. From the farm.

听第二段对话,回答第8—9小题.

8. How old is John’s grandfather?

A. 60.               B. 66.           C. 70.

9. Who is the woman in a red sweater?

A. John’s cousin.           B. John’s aunt.       C. John’s mother.

听第三段对话,回答第10—11小题。

10. Who is Peter?

A. Lucy’s uncle.           B. Lucy’s cousin.       C. Lucy’s classmate.

11. What does Peter sometimes do in class?

A. Sings               B. Listens to music.     C. Talks with others.

III.听短文,根据所听内容选择最佳答案。短文念两遍。(共4小题,每小题1分)

12. Why does the speaker call the cat Xiaohei?

A. Because she likes the name. B. Because the cat is black. C. Because she likes black.

13. When did the speaker get the cat?

A Last year.             B. Two years ago       C. Three years ago.

14. How old was the speaker when she got the cat?

A. 10.               B. 12           C. 13.

15. What does Xiaohei usually do when the speaker reads books?

A. Sits on the desk.         B. Lies next to her       C. Plays in the living room.

IV.听短文,根据所听内容补全下列小短文。短文念两遍。(共5小题,每空2分)

 

Last summer vacation, my family and I went to Qingdao by train. There was always sunshine and 16.______ air. We went to the seaside. I picked up a lot of colorful shells with my little 17.______. There we bought many interesting souvenirs(纪念品). I sent them to my 18.______ . We also ate much delicious food there. I like Qingdao very much, and if I get a chance, I hope to 19.______ there again. It is such a beautiful and 20.______ place.

笔试部分(75分)

第一题  选择题(50分)

VI. 完形填空(10分)

阅读下面短文,从短文后所给的ABCD四个选项中选出能填入相应空白处的最佳选项。(共10小题,每小题1分)

Animals, especially cats and dogs, are often kept as pets. They can be very good friends of humans. Here are two ___1___ about them.

At Jesus College, Cambridge University, 600 teachers and students looked for a cat called Billy ___2___ for three weeks. They ___3___ him in their rooms and kept an eye open for him. The grey and white cat is a member of the college, and he even has dining rights(就餐权利). The head teacher asked anyone who might see the cat to ___4___ the college.

In Kentucky, a dog named Jupiter was hit by a car and was hurt seriously. ___5___ owner Steve Ford looked for him for a long time, but he couldn’t find him ___6___. Then Ford ___7___ the local animal hospital a call. Then he was ___8___ to find that Jupiter had already been in the ___9___. “He just checked in himself, I guess,” Ford said. “After the accident, he ran about a mile to the hospital. ____10____, the car didn’t hurt his bones.”

1. A. news B. stories C. books D. accidents

2. A. carefully B. carelessly C. calmly D. angrily

3. A. looked at B. watched out C. looked for D. find out

4. A. call B. help C. find D. watch

5. A. Its B. His C. Her D. Their

6. A. anywhere B. somewhere C. nowhere D. everywhere

7. A. rang B. gave C. phoned D. made

8. A. bored B. surprised C. worried D. shocked

9. A. home B. hospital C. house D. room

10. A. Luckily B. Actually C. Probably D. Finally

VII 阅读理解

第一节 阅读下列短文,从下面每小题的ABCD四个选项中选择最佳选项。(共15小题,每小题2分)

A

Have you ever watched Frozen? The Disney cartoon has made a great success. Frozen 2 a follow-up to Frozen, hit theatres of China again. It has the same film makers as Frozen and is even more worth watching. You can’t miss it.

The fantasy film(魔幻电影) Frozen 2 continues the story of Elsa and her warm-hearted sister Anna. In the new film, Anna and Elsa travel to an ancient mysterious(神秘的) forest to find where Eisa’s icy powers come from in order to save their kingdom.

What will happen on their dangerous but exciting journey? Come and enjoy this wonderful movie!

Time:

Weekdays: 10:30 a.m.—12:13 p.m.; 7:30 p.m.—9:13 p.m.

Weekends: 9:40 a.m.—11:23 a.m.; 2:10 p.m.—3:53 p.m.; 6:40 p.m.—8:23 p.m.

Place: Wanda Movie Theatre

Ticket price:

Matinee(日场): 50 yuan

Evening: 70 yuan

Children under 6 years old: free

Tips:

*50% off on Tuesday for all.

*Please prepare your own 3D glasses.

*A free bottle of soft drink for students with their student ID.

If you want to know more information please call us at 757-810342.

 

11. How long does the movie last?

A. For over two hours. B. For one hour and a half.

C. For less than 100 minutes. D. For 103 minutes.

12. When can you see the film?

A. At 6:40 p.m. on Sunday. B. At 2:00 p.m. on Tuesday.

C. At 4:30 p.m. on Saturday. D. At 10:00 a.m. on Monday.

13. If Mr and Mrs Smith go to see Frozen 2 with their 7-year-old son on Tuesday night, how much money should they pay?

A. 75 yuan. B. 105 yuan. C. 150 yuan. D. 210 yuan.

14. Which of the following is TRUE according to the passage?

A. Frozen 2 has different film makers from Frozen

B. Everyone can get one soft drink for free.

C. A 5-year-old child can get a free ticket.

D. People just need to pay half of the money on Monday.

15. In which part of the newspaper can you read the passage?

A. Sports. B. Advertisements. C. People. D. Science.

B

Did you watch your dog bury(埋) his favorite bone but dig it up only a day or two later? There is actually a reason behind this—it’s simply in their nature. For thousands of years, dogs have buried their bones.

When dogs lived in the wild, sometimes food was hard to find. If they were able to find meat and bones, dogs had to protect them. In order to keep other dogs and animals from finding their meat, dogs would bury it in the ground. Even though most dogs have lots of food to eat today, their instincts(本能) still tell them to bury their bones. Some dogs hide(藏) more than one bone at a time.

A dog cannot bury a bone just anywhere. He must first find the perfect place. Often it’s near a tree or a large rock. Once the dog finds the perfect place, he uses his front feet to dig the hole, drops the bone and covers up the hole to protect it. Dogs don’t always remember where a bone is buried, but they have a wonderful sense of smell. A dog can smell a bone even if it has been buried for years. Most of the time, dogs find bones they have buried by themselves, but they can also find bones buried by other dogs.

16. Why did dogs in the wild bury their bones?

A. To protect their families. B. To protect their food.

C. To have a little fun. D. To make the bones grow up.

17. What does the underlined word “them” in Paragraph 2 refer to?

A. The dogs. B. Other dogs and animals. C. The meat and bones. D. Their instincts.

18. What’s the first step a dog takes to bury a bone?

A. He digs a hole. B. He drops the bone in a hole.

C. He finds the perfect place. D. He covers up the hole.

19. Which is TRUE according to the passage?

A. Dogs started burying bones 100 years ago. B. Dogs do not bury bones to protect them now.

C. Dogs always bury the bones near a river. D. Dogs may hide more than one bone once.

20. What does the passage mainly talk about?

A. Dogs’ parents lived in the wild. B. Dogs’ instincts can help them.

C. Dogs’ wonderful sense of smell. D. Dogs bury their favorite bone.

C

More than anything else in the world, Lion liked being the King of the jungle. He walked all around, showing off his power and pride.

Each day Lion took a long, lazy sleep under the shade of his favourite tree. He always dreamed of weaker animals bowing(鞠躬) before him.

One day Mouse ran through the jungle and tripped(绊倒) over Lion's huge paws. Lion woke up suddenly. “How dare you wake me up?” he shouted angrily. Lion grabbed Mouse with one paw. “On second thought, I'm in the mood for a snack, and you'll make a delicious meal,” he said.

Mouse cried out, “King Lion, please spare(饶恕) me! If you let me live, I will always remember your kindness. And, some day, I might be able to help you.”

“How could such a powerless little mouse ever help me?” That thought made Lion laugh so much that he decided to let Mouse go. A week later, Lion was walking through the jungle on the way to his favourite tree when he stepped into a hunter's net. The net scooped him up. No matter how he twisted and turned, he couldn't escape.

When Mouse heard Lion's frightened shouts, he raced to help. Mouse quickly chewed(咬) through the ropes to make a hole in the net. Soon, Lion moved out and was free. Lion looked down at the little mouse. “Thank you for saving my life,” said Lion, smiling his widest smile. “I was wrong. You are not a powerless little mouse. You are a great friend!”

21. What did Lion do each day?

A. He stepped into a hunter's net.              B. He bowed before weaker animals.

C. He showed kindness to animals in the jungle.  D. He had a good sleep under his favourite tree.

22. How did Mouse wake up Lion?

A. He made a hole in the net. B. He shouted at Lion angrily.

C. He tripped over Lion's paws. D. He prepared a delicious meal for Lion.

23. Why did Lion let Mouse go?

A. Because he was trapped in the net.              B. Because he took Mouse as his good friend.

C. Because he Believed Mouse could save him       D. Because he doubted if Mouse could be of any help.

24. What do you think of Mouse?

A. Clever and honest. B. Silly and lazy.

C. Humorous and stubborn. D. Proud and selfish.

25. What can we learn from the passage?

A. Pride makes you lose what you have. B. Don't put all your eggs in one basket.

C. Even the small can show great strength. D. When the cat's away, the mice will play.

第二节(共5小题,每小题1分)

以下是一篇短文,请阅读全文,并从文后的六个选项中选择五个还原到原文中,使原文意思完整、连贯。

An ugly tree

Long long ago, in a forest there were thousands of tall and beautiful trees. Among them, there was also an ugly tree. Its branches were badly twisted(扭曲). ___26___

“How are you, hunchback(驼子)?” other trees always laughed loudly and this made the ugly tree feel sad. But, he never said anything bad about them. The ugly tree thought, wish I were as beautiful as the other trees. Why did God do this to me? ___27___ Nobody needs me.” One day, a woodcutter came to the forest. He took a look at the trees and said, “These trees are lovely. I must cut them.” ___28___

He chopped, chopped and chopped. One by one the trees started to fall. “All of us are going to be cut down.” cried one of the beautiful trees. ___29___

The woodcutter came near to the ugly tree. Suddenly he saw how ugly the tree was. “Hmm! This tree seems to be useless for me. I cannot make long straight logs by it,” he thought. ___30___

He started to know that by making him ugly, God had given him a gift.

From that day on the ugly tree was happy with his twisted branches. He never forgot that day.

A. I can’t provide shade for the travelers and can’t let the birds make their homes on me.

B And then he moved to another beautiful tree.

C. As soon as he picked up his axe(斧子), the trees became nervous.

D. All the trees made fun of that ugly tree.

E. And it was brought to ground by the woodcutter’s axe.

F. The ugly tree was excited when he saw the woodcutter.

第三节 匹配阅读(共5小题,每小题1分)

下面材料A~F分别给出了一些简单的建议。请根据Lisa,Mike,Helen,Frank和Lily五个人的相关信息,帮助他们选出合理的建议,并将其标号填入题前括号内。

___31___. Lisa’s parents are always busy with their work but they still do all the housework. Lisa never helps her parents do housework.

___32___ Mike often helps his father a lot. He helps his father wash the car and always works in their garden. But he doesn’t like the kitchen. So he seldom helps his mother.

___33___. Helen is a 15-year-old girl. She has a big family. She has a little brother and a little sister. She does well in all her subjects, but she doesn’t know how to look after her brother and sister.

___34___. Frank is a 13-year-old boy. He almost spends all his free time on homework when he is at home. He thinks doing housework is a waste of time.

___35___. Lily is 15 years old. She likes cooking meals. She likes growing flowers, too. However, she doesn’t like cleaning her room.

A. Cleaning your room is an easy and interesting thing. After you clean your room by yourself, you will feel pleased(高兴的)when you see a tidy room. And your parents will be proud of you.

B. It is a happy thing to help your parents do housework. Don’t be too lazy. You should learn to do some housework to help your parents, because they are too tired after a busy day of work.

C. In fact, doing the dishes and cooking meals in the kitchen aren’t boring. You should try to do them. If you do that, your mother will be very happy

D. Doing housework is really difficult and a waste of time for children. Parents should do the housework all the time.

E. If you are old enough, you should help your parents to look after your brother or sister. You need to be patient and careful. If you don’t know how to do better, you can ask your mother for advice.

F. You should find some time to relax when you are doing homework. Doing housework can help you relax. Perhaps doing some housework can help you study better.

 

VIII.语法填空(10分)

The boy lost his sight(视力) when he ___36___ (be) four. Now he is thirty-two. He can ___37___ (clear) remember the brightness of the sunshine and what red colour is. It would be ___38___ (wonder) to see again for him.

He used to be upset ___39___ afraid of the darkness. His parents and teachers ___40___ (encourage) him a lot, and they made him to fight with blindness.

The hardest lesson he had to learn was to believe in ___41___ (he). That was very necessary. Once a man gave him an indoor baseball. He thought he was laughing ___42___ him and he was hurt. “I can’t use this,” he said, “Take it with you,” The man said to him, “ and roll(滚) it around.” By rolling the ball he could hear ___43___ it went. This gave him an idea of ___44___ (play) baseball. At Philadelphia’s Overbrook School, as a blind man, he invented a kind of baseball. We call it ground ball.

In his life, he had many goals and then tried ____45____ (reach) them one by one. So remember, whatever you do, please believe in yourself.

IX. 书面表达(15分)

46. 不久前,教育部出台“新政”,规定义务教育阶段学校需严格落实四点半延时服务。假如你是李华,请给你的美国朋友David写一封邮件,介绍你校开展的校内课后服务内容,并询问他的学校课后课程开展情况。

1. 学生自主决定参加延时服务。

2. 学校开展多种社团活动,如:篮球社团,……

3. 这项活动对学生有帮助:可以尽快完成家庭作业,发展兴趣爱好,……

要求:

1.80词左右,开头和结尾已经给出,不计入总词数。

2.文中不得出现真实姓名和校名

3.适当增加细节,使行文连贯,条理清楚.

4. 标点正确,书面整洁。

参考词汇:

延时服务 after-school services, 自主决定 decide to do by oneself, 尽快 as soon as possible, 发展develop.

Dear David,

How is everything going? I take part in the after-school services this term.___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Do you have after-school service in your school? I’m waiting for your reply.

Yours,

Li Hua

 

 

完型

1. B    2. A    3. C    4. A    5. B    6. A    7. B    8. B    9. B    10. A

阅读

11. D    12. A    13. B    14. C    15. B

16. B    17. C    18. C    19. D    20. D

21. D    22. C    23. D    24. A    25. C

26. D    27. A    28. C    29. E    30. B

31. B    32. C    33. E    34. F    35. A

语法填空

36. was    37. clearly    38. wonderful    39. and    40. encouraged    

41. himself    42. at    43. where    44. playing   45. to reach

 

作文

Dear David,

How is everything going? I take part in the after-school services this term. Our school is supposed to provide students with after-school services.

First of all, we have the right to decide whether or not to take part in the service. Next, the school will set up many clubs for us, such as the basketball club and dancing club. Participating in clubs can help us enjoy our school life and develop our hobbies.

In my opinion, after-school services can be beneficial for our study as well as our school life. We can explore something different at school except for studying knowledge. The activities can help raise our interest in different fields and open a brand-new world in front of us. The world is beyond our reach and we are happy to discover something beyond our imagination.

Do you have after-school service in your school? I’m waiting for your reply.

Yours,

Li Hua

 

发表回复
当前帐户: 匿名 立即登录>>
回复内容:
验证编码: 获取验证码
 
我们的优势
深圳家教信息网简介
我们的服务
深圳家教网服务项目
深圳家教信息网 2024 版权所有
联系电话:13537526837 邮箱:1379558520@qq.com
地址:广东省深圳市南山前海花园 邮编:518000 备案许可证:粤ICP备2008092866号
深圳家教信息网,深圳家教,深圳家教信息,深圳家教老师,深圳英语家教,深圳数学家教,深圳语文家教,深圳物理家教,深圳化学家教, 深圳初中英语家教,深圳小学家教,深圳初中数学家教,深圳高中家教,深圳上门家教,深圳英语家教老师,深圳一对一家教老师做专业的深圳家教信息网。
家教服务热线 13537526837
周一至周日08:00至20:00
致电本站
学员注册
教员注册
联系本站
在线客服
On Line Service