关注官方微信
为您提供最新请家教、找家教信息。
高中生专题
深圳家教:2021年普通高等学校招生全国统一考试 含答案
日期:2022-04-15 浏览:12人次 来源:深圳家教信息网
摘要:2021年普通高等学校招生全国统一考试英语注意事项:1.答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。2.回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用...

2021年普通高等学校招生全国统一考试

英    语

 

注意事项

1. 答卷前,考生务必将自己的姓名、考生号、考场号、座位号填写在答题卡上。

2. 回答选择题时,选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。回答非选择题时,将答案写在答题卡上,写在本试卷上无效。

3. 考试结束后,将本试卷和答题卡一并交回。

 

 

第一部分  听力(共两节满分30分

做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。

 

第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。

 

例:How much is the shirt?

A. £19.15. B. £9.18. C. £9.15.

答案是C。

 

1. Why did the woman go to Mallorca?

A. To teach Spanish. B. To look for a job. C. To see a friend.

2. What does the man ask the woman to do?

A. Take him to hospital. B. Go to a class with him. C. Submit a report for him.

3. Who will look after the children?

A. Jennifer. B. Suzy. C. Marie.

4. What are the speakers going to do?

A. Drive home. B. Go shopping. C. Eat out.

5. What are the speakers talking about?

A. How to fry fish. B. How to make coffee. C. How to remove a bad smell.

 

第二节 (共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。

 

听第6段材料,回答第6、7题。

6. When does Gomez watch a football game on TV?

A.When he fails to get a ticket.

B.When the stadium is crowded.

C. When his friends are too busy.

7. How much did Gomez pay for the football game last time?

A. $20. B. $25. C. $50.

 

听第7段材料,回答第8至10题。

8. What did Alex do in the afternoon?

A. He had a walk. B. He went hunting. C. He planted trees.

9. What did Alex bring back?

A. Flowers. B. Leaves. C. Books.

10. What was Bob doing when Alex saw him?

A. Fishing. B. Taking pictures. C. Swimming.

 

听第8段材料,回答第11至13题。

11. What did David do on his most recent holiday?

A. He had a boat trip. B. He took a balloon flight. C. He climbed a mountain.

12. What is on David’s list?

A. Gifts he needed to buy. B. Things he wished to do. C. Dates he had to remember.

13. Where does the woman suggest David go for his next holiday?

A. Australia. B. California. C. The Amazon.

 

听第9段材料,回答第14至17题。

14. Why did Sarah make the phone call?

A. To ask a favor. B. To pass on a message. C. To make an appointment.

15. Where is Sarah now?

A. In Brighton. B. At her home. C. At the Shelton Hotel.

16.What time is Michael leaving his place tomorrow morning?

A. At 7:40. B. At 8:00. C. At 8:20.

17.What is the probable relationship between John and Sarah?

A. Neighbors. B. Fellow workers. C. Husband and wife.

 

听第10段材料,回答第18至20题。

18. What do most people think is very important in spoken communication?

A. Pronunciation. B. Vocabulary. C. Grammar.

19. Why should you listen to experts according to the speaker?

A.To develop your reading fluency.

B. To improve your note-taking skills.

C. To find out your mispronunciations.

20. What is the speaker’s last suggestion?

A. Spell out the difficult words.

B. Check the words in a dictionary.

C. Practice reading the words aloud.

 

 

第二部分  阅读(共两节,满分50分)

第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。

A

Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel (旅社). The hostels in Rome offer a bed in a dorm room for around $25 a night, and for that, you’ll often get to stay in a central location (位置) with security and comfort.

Yellow Hostel

If I had to make just one recommendation for where to stay in Rome, it would be Yellow Hostel. It’s one of the best-rated hostels in the city, and for good reason. It’s affordable, and it’s got a fun atmosphere without being too noisy. As an added bonus, it’s close to the main train station.

Hostel Alessandro Palace

If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome. Hostel Alessandro Palace is fun. Staff members hold plenty of bar events for guests like free shots, bar crawls and karaoke. There’s also an area on the rooftop for hanging out with other travelers during the summer.

Youth Station Hostel

If you’re looking for cleanliness and a modern hostel, look no further than Youth Station. It offers beautiful furnishings and beds. There are plenty of other benefits, too; it doesn’t charge city tax; it has both air conditioning and a heater for the rooms; it also has free Wi-Fi in every room. 

Hotel and Hostel Des Artistes

Hotel and Hostel Des Artistes is located just a 10-minute walk from the central city station and it's close to all of the city's main attractions. The staff is friendly and helpful, providing you with a map of the city when you arrive, and offering advice if you require some. However, you need to pay 2 euros a day for Wi-Fi.

 

21. What is probably the major concern of travelers who choose to stay in a hostel?

A. Comfort. B. Security. C. Price. D. Location.

22. Which hotel best suits people who enjoy an active social life?

A. Yellow Hostel. B. Hostel Alessandro Palace.

C. Youth Station Hostel. D. Hotel and Hostel Des Artistes.

23. What is the disadvantage of Hotel and Hostel Des Artistes?

A. It gets noisy at night. B. Its staff is too talkative.

C. It charges for Wi-Fi. D. It’s inconveniently located.

 

B

By day, Robert Titterton is a lawyer. In his spare time though he goes on stage beside pianist Maria Raspopova — not as a musician but as her page turner. “I’m not a trained musician, but I’ve learnt to read music so I can help Maria in her performance.”

Mr Titterton is chairman of the Omega Ensemble but has been the group’s official page turner for the past four years. His job is to sit beside the pianist and turn the pages of the score so the musician doesn’t have to break the flow of sound by doing it themselves. He said he became just as nervous as those playing instruments on stage.

“A lot of skills are needed for the job. You have to make sure you don’t turn two pages at once and make sure you find the repeats in the music when you have to go back to the right spot.” Mr Titterton explained.

Being a page turner requires plenty of practice. Some pieces of music can go for 40 minutes and require up to 50 page turns, including back turns for repeat passages. Silent onstage communication is key, and each pianist has their own style of “nodding” to indicate a page turn which they need to practise with their page turner.

But like all performances, there are moments when things go wrong. “I was turning the page to get ready for the next page, but the draft wind from the turn caused the spare pages to fall off the stand,” Mr Titterton said, “Luckily I was able to catch them and put them back.”

Most page turners are piano students or up-and-coming concert pianists, although Ms Raspopova has once asked her husband to help her out on stage.

“My husband is the worst page turner,” she laughed. “He’s interested in the music, feeling every note, and I have to say: ‘Turn,turn!’ Robert is the best page turner I’ve had in my entire life.”

 

24. What should Titterton be able to do to be a page turner?

A. Read music. B. Play the piano.

C. Sing songs. D. Fix the instruments.

25. Which of the following best describes Titterton’s job on stage?

A. Boring. B. Well-paid. C. Demanding. D. Dangerous.

26. What does Titterton need to practise?

A. Counting the pages. B. Recognizing the “nodding”.

C. Catching falling objects. D. Performing in his own style.

27. Why is Ms Raspopova’s husband “the worse page turner”?

A. He has very poor eyesight. B. He ignores the audience.

C. He has no interest in music. D. He forgets to do his job

 

C

When the explorers first set foot upon the continent of North America, the skies and lands were alive with an astonishing variety of wildlife. Native Americans had taken care of these precious natural resources wisely. Unfortunately, it took the explorers and the settlers who followed only a few decades to decimate a large part of these resources. Millions of waterfowl (水禽) were killed at the hands of market hunters and a handful of overly ambitious sportsmen. Millions of acres of wetlands were dried to feed and house the ever-increasing populations, greatly reducing waterfowl habitat (栖息地).

In 1934, with the passage of the Migratory Bird Hunting Stamp Act (Act), an increasingly concerned nation took firm action to stop the destruction of migratory (迁徙的) waterfowl and the wetlands so vital to their survival.Under this Act, all waterfowl hunters 16 years of age and over must annually purchase and carry a Federal Duck Stamp. The very first Federal Duck Stamp was designed by J.N. “Ding” Darling a political cartoonist from Des Moines, lowa, who at that time was appointed by President Franklin Roosevelt as Director of the Bureau of Biological Survey. Hunters willingly pay the stamp price to ensure the survival of our natural resources.

About 98 cents of every duck stamp dollar goes directly into the Migratory Bird Conservation Fund to purchase wetlands and wildlife habitat for inclusion into the National Wildlife Refuge System — a fact that ensures this land will be protected and available for all generations to come. Since 1934, better than half a billion dollars has gone into that Fund to purchase more than 5 million acres of habitat. Little wonder the Federal Duck Stamp Program has been called one of the most successful conservation programs ever initiated.

 

28. What was a cause of the waterfowl population decline in North America?

A. Loss of wetlands. B. Popularity of water sports.

C. Pollution of rivers. D. Arrival of other wild animals.

29. What does the underlined word “decimate” mean in the first paragraph?

A. Acquire. B. Export. C. Destroy. D. Distribute.

30. What is a direct result of the Act passed in 1934?

A. The stamp price has gone down. B. The migratory birds have flown away.

C. The hunters have stopped hunting. D. The government has collected money.

31. Which of the following is a suitable title for the text?

A. The Federal Duck Stamp Story B. The National Wildlife Refuge System

C. The Benefits of Saving Waterfowl D. The History of Migratory Bird Hunting

 

D

Popularization has in some cases changed the original meaning of emotional (情感的) intelligence. Many people now misunderstand emotional intelligence as almost everything desirable in a person’s makeup that cannot be measured by an IQ test, such as character, motivation, confidence, mental stability, optimism and “people skills.” Research has shown that emotional skills may contribute to some of these qualities, but most of them move far beyond skill-based emotional intelligence.

We prefer to describe emotional intelligence as a specific set of skills that can be used for either good or bad purposes. The ability to accurately understand how others are feeling may be used by a doctor to find how best to help her patients, while a cheater might use it to control potential victims. Being emotionally intelligent does not necessarily make one a moral person. 

Although popular beliefs regarding emotional intelligence run far ahead of what research can reasonably support, the overall effects of the publicity have been more beneficial than harmful. The most positive aspect of this popularization is a new and much needed emphasis (重视) on emotion by employers, educators and others interested in promoting social well-being. The popularization of emotional intelligence has helped both the public and researchers re-evaluate the functionality of emotions and how they serve people adaptively in everyday life.

Although the continuing popular appeal of emotional intelligence is desirable, we hope that such attention will excite a greater interest in the scientific and scholarly study of emotion. It is our hope that in coming decades, advances in science will offer new perspectives (视角) from which to study how people manage their lives. Emotional intelligence, with its focus on both head and heart, may serve to point us in the right direction.

 

32. What is a common misunderstanding of emotional intelligence?

A. It can be measured by an IQ test. B. It helps to exercise a person's mind.

C. It includes a set of emotional skills. D. It refers to a person’s positive qualities.

33. Why does the author mention “doctor” and “cheater” in paragraph 2?

A. To explain a rule. B. To clarify a concept.

C. To present a fact. D. To make a prediction.

34. What is the author's attitude to the popularization of emotional intelligence?

A. Favorable. B. Intolerant. C. Doubtful. D. Unclear.

35. What does the last paragraph mainly talk about concerning emotional intelligence?

A. Its appeal to the public. B. Expectations for future studies.

C. Its practical application. D. Scientists with new perspectives.

 

第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)

阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

 

My husband and I just spent a week in Paris.   36   So the first thing we did was rent a fantastically expensive sixth-floor apartment the size of a cupboard. It was so tiny that we had to leave our suitcases in the hallway.

The place wasn’t entirely authentic, though. Unlike a normal Parisian apartment, the plumbing (水管) worked.   37   Our building even had a tiny lift with a female voice that said, “Ouverture des portes,” in perfect French. That is the only French phrase I mastered, and it’s a shame I don’t have much use for it.

Parisians are different from you and me. They never look lazy or untidy. As someone noted in this paper a couple of weeks ago, they eat great food and never gain weight.   38   French strawberries do not taste like cardboard. Instead, they explode in your mouth like little flavor bombs.

  39   On our first morning in Paris, I went around the corner to the food market to pick up some groceries. I bought a handful of perfectly ripe small strawberries and a little sweet melon. My husband and I agreed they were the best fruit we had ever eaten. But they cost $18!

In France, quality of life is much more important than efficiency (效率). You can tell this by café life. French cafés are always crowded.   40   When do these people work? The French take their 35-hour workweek seriously — so seriously that some labor unions recently struck a deal with a group of companies limiting the number of hours that independent contractors can be on call.

 

A. Not all the customers are tourists.

B. The quality of life in France is equally excellent.

C. There was a nice kitchen and a comfortable bed.

D. The amazing food is mainly consumed by local farmers.

E. That’s not the only reason the French eat less than we do.

F. Our aim was to see if we could live, in some way, like real Parisians.

G. The food is so delicious that you don’t need much of it to make you happy.

 

第三部分  语言运用(共两节,满分30分)

第一节 (共15小题;每小题1分,满分15分)

阅读下面短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。

 

My life as a tax-paying employed person began in middle school, when, for three whole days, I worked in a baking factory.

My best friend Betsy’s father was a manager at Hough Bakeries, which, at Easter time,

  41   little bunny (兔子) cakes for all its   42   throughout Cleveland. It happened that the plant downtown needed eight kids for   43   help during our spring break, for which I had

no   44   beyond listening to my favorite records. I’d   45   minimum wage. I’d see how a factory   46  . My parents thought all of this was a grand idea and called Betsy’s dad with their   47  .

Our   48   in the factory were simple: Place cakes on a moving belt. Attach icing (糖霜) ears. Apply icing eyes and nose.   49   bunny from the belt. This was   50   than it

sounds.   51   a bit and the cakes pile up. As I told my parents at dinner that first night, it was all a little more high-pressure than I’d   52  .

Dad   53  . The son of a grocer, he’d spent the summers of his childhood   54   food in Benardsville, New Jersey. This was the sort of work that made you   55   the dollars you earned and respect those who did the work, he told me.

41. A. sold B. ordered C. made D. reserved

42. A. stores B. families C. schools D. citizens

43. A. generous B. financial C. technical D. temporary

44. A. plans B. problems C. excuses D. hobbies

45. A. offer B. earn C. set D. suggest

46. A. worked B. closed C. developed D. survived

47. A. ambition B. permission C. experience D. invitation

48. A. joys B. ideas C. roles D. choices

49. A. Save B. Keep C. Stop D. Remove

50. A. harder B. better C. longer D. cheaper

51. A. Calm down B. Slow down C. Stay on D. Move on

52. A. indicated B. witnessed C. expected D. remembered

53. A. cried B. smiled C. hesitated D. refused

54. A. tasting B. finding C. sharing D. delivering

55. A. withdraw B. donate C. receive D. appreciate

 

第二节 (共10小题;每小題1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

 

Going to Mount Huangshan reminds me of the popular Beatles’ song “The Long and Winding Road”.   56   is so breathtaking about the experience is the out-of-this-world scenes. The rolling sea of clouds you see once you are at the top will remind you how tiny we   57   (human) are.

The hot spring at the foot of the mountain is something you must try after the climb. It will

  58   (undoubted) help you get refreshed! The amazing thing about the spring is that the colder the temperature gets, the   59   (hot) the spring! Strange, isn’t it? But that’s how nature is — always leaving us   60   (astonish).

What comes next is the endless series of steps. You can’t help wondering how hard it   61   (be) for the people then to put all those rocks into place.Though it is the only unnatural thing on your way up the mountain, still it highlights the whole adventure   62   offers a place where you can sit down to rest your   63   (ache) legs.

As the song goes, this long and winding road “will never disappear”, and it will always stick in the visitor’s memory. It sure does in   64   (I).While you’re in China, Mount Huangshan is

  65   must to visit!

 

第四部分  写作(共两节,满分40分)

第一节 (满分15分)

你校英文报Youth正在庆祝创刊十周年。请你写一篇短文投稿,内容包括:

1. 读报的经历;

2. 喜爱的栏目;

3. 期望和祝福。

 

注意:

1. 写作词数应为80左右;

2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

 

 

 

 

 

 

 

第二节 (满分25分)

阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。

A MOTHER’S DAY SURPRISE

The twins were filled with excitement as they thought of the surprise they were planning for Mother’s Day. How pleased and proud Mother would be when they brought her breakfast in bed. They planned to make French toast and chicken porridge. They had watched their mother in the kitchen.There was nothing to it. Jenna and Jeff knew exactly what to do.

The big day came at last. The alarm rang at 6 a.m. The pair went down the stairs quietly to the kitchen. They decided to boil the porridge first. They put some rice into a pot of water and left it to boil while they made the French toast. Jeff broke two eggs into a plate and added in some milk. Jenna found the bread and put two slices into the egg mixture. Next, Jeff turned on the second stove burner to heat up the frying pan. Everything was going smoothly until Jeff started frying the bread. The pan was too hot and the bread turned black within seconds. Jenna threw the burnt piece into the sink and put in the other slice of bread. This time, she turned down the fire so it cooked nicely.

Then Jeff noticed steam shooting out of the pot and the lid starting to shake. The next minute, the porridge boiled over and put out the fire. Jenna panicked. Thankfully, Jeff stayed calm and turned off the gas quickly. But the stove was a mess now. Jenna told Jeff to clean it up so they could continue to cook the rest of the porridge. But Jeff’s hand touched the hot burner and he gave a cry of pain. Jenna made him put his hand in cold water. Then she caught the smell of burning. Oh dear! The piece of bread in the pan had turned black as well.

 

注意:

1. 续写词数应为150左右。

2. 请按如下格式在答题卡的相应位置作答。

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

参考答案

第一部分  听力   

1—5 CCBAC   6—10 ABABA   11—15 CBCAB   16—20 ACBCC

第二部分 阅读理解

第一节

A

本文是一篇应用文。文章介绍了罗马四个旅行社的特色。

21. C 细节理解题。从第一段第一句“Rome can be pricey for travelers, which is why many choose to stay in a hostel.”可知,罗马对于旅行者来说是一个价格昂贵的旅行地,这也是很多旅行者选择住在旅社的原因。由此可知,选择住在旅社的旅行者在罗马最主要的问题就是物价。故选C。

22. B 推理判断题。从Hostel Alessandro Palace下的信息“If you love social hostels, this is the best hostel for you in Rome.”可知,如果你喜欢社交旅社,那Hostel Alessandro Palace旅社是你在罗马的不二选择。故选B。

23. C 推理判断题。从题干Hotel and Hostel Des Artistes可将考查内容定位到第四个广告下的信息中。从该信息可知,该旅社离中心城市车站很近、靠近很多的景点、员工友好乐于助人、提供城市地图、尽可能提供建议。但每天需要支付无线网络费2欧元。由此推知,支付无线网络费应该是该旅社的缺点。故选C。

 

B

本文是一篇记叙文。白天,罗伯特·提特顿是一个律师。但在空闲时间,他在舞台上与钢琴家并肩演出,不是作为音乐家,而是作为乐谱翻页者。

24. A 细节理解题。根据“Titterton be able to do to be a page turner”可以定位到第一段。根据第一段中的“I’ve learnt to read music so I can hep Maria in her performance”可知,提特顿是钢琴家玛丽亚的乐谱翻页者,他学会识谱是为了可以在玛丽亚的表演中帮助她。故正确答案为A。

25. C 推理判断题。根据第三段中的“A lot of skills are needed for the job”和第四段中的“Being a page turner requires plenty of practice”可知,乐谱翻页这份工作需要很多技能,也需要大量的练习。由此可判断出,提特顿作为乐谱翻页者,这项工作是“难度大的,要求高的”。故正确答案为C。

26. B 细节理解题。根据第四段中的“each pianist has their own style of “nodding” to indicate a page turn which they need to practise with their page turner”可知,每个钢琴家都有自己的“点头”风格来表示需要翻页,这需要大量的练习实践。故正确答案为B。

27. D 细节判断题。根据题干中的关键词“Ms Raspopova’s husband “the worst page Turner””可以定位到最后一段。根据最后一段中的“He’s interested in the music, feeling every note, and l have to say: ‘Turn, turn!’”可判断出,她的丈夫经常沉浸于音乐中而忘记翻页,需要她提醒。故正确答案为D。

C

本文是一篇说明文。美国为了保护“水禽”而颁布的一项政策,即狩猎者要购买相关的水禽类邮票。政府把售卖所得拨给保护这些水禽的基金。

28. A 细节理解题。根据该段中“Millions of acres of wetlands were dried to feed and house the ever-increasing populations, greatly reducing waterfowl habitat.”(数百万英亩的湿地被抽干,以养活不断增加的人口,供其居住,这大大减少了水禽的栖息地。)可知,造成北美水禽数量急剧减少的原因之一是它们栖息地的减少。故A项正确。

29. C 词义猜测题。文章前两句“When the explorers first set foot upon the continent of North America, the skies and lands were alive with an astonishing variety of wildlife. Native Americans had taken care of these precious natural resources wisely.”(当探险家们第一次踏上北美洲大陆时,天上和大地上有许多各种各样的野生动物。美洲土著人很聪明地保护了这些宝贵的自然资源。)下一句中的unfortunately表示转折意义,由此推断,画线单词所在句“Unfortunately, it took the explorers and the settlers who followed only a few decades to decimate a large part of these resources.”(不幸的是,仅仅几十年后,探险家和定居者就毁灭了大部分资源。)也就是说,画线单词decimate意思是“破坏;毁灭(destroy)”。首段最后两句“Millions of waterfowl were killed at the hands of market hunters and a handful of overly ambitious sportsmen. Millions of acres of wetlands were dried to feed and house the ever-increasing populations, greatly reducing waterfowl habitat.”进一步说明了“探险家和定居者对这里资源的破坏”。故选C.

30. D 推理判断题。由题干中的关键词“the Act passed in 1934”定位到文章第三段。根据该段中“About 98 cents of every duck stamp dollar goes directly into the Migratory Bird Conservation Fund to purchase wetlands and wildlife habitat for inclusion into the National Wildlife Refuge System-a fact that ensures this land will be protected and available for all generations to come. Since 1934, better than half a billion dollars has gone into that Fund to purchase more than 5 million acres of habitat.”(每枚鸭子邮票上的98美分将直接投入候鸟保护基金,用于购买湿地和野生动物栖息地,以便纳入国家野生动物保护系统一这一事实确保了这片土地将受到保护,并为子孙后代提供可用资源。自1934年以来,超过5亿美元流入该基金购买了超过500万英亩的栖息地。)可知,这项法案的通过使得政府筹集到了大量资金,用以保护水禽和它们的栖息地。故选D.

31. A 主旨大意题。本文主要讲述的是美国鸭票的故事(The Federal Duck Stamp Story),全文都是围绕着这个主旨展开的。首段介绍了美国鸭票发行的背景,第二段介绍了美国鸭票发行的经过,第三段讲述了美国鸭票发行带来的种种好处。最后一句“Little wonder the Federal Duck Stamp Program has been called one of the most successful conservation programs ever initiated.”更是点明主题。由此可知,选项A最能概括全文主旨。故选A。

 

D

本文是一篇议论文。主要论述了什么是情商以及情商普及的优势,并表达了作者自己的观点,同时提出了对情商研究的未来期望。

32. D 细节理解题。根据第一段中的“Many people now misunderstand emotional intelligence as almost everything desirable in a person’s makeup that cannot be measured by an IQ test, such as character, motivation, confidence, mental stability, optimism and ‘people skills’.”可知,许多人误把情商理解为一个人的性格中无法被智商测试所衡量的几乎可取的一切,也就是指一个人的积极的品质。故选D项。

33. B 推理判断题。第二段首句“We prefer to describe emotional intelligence as a specific set of skills that can be used for either good or bad purposes.”是介绍情商的概念。由此推断出提到的“医生”和“骗子”是对这一概念的解释。故选B项。

34. A 推理判断题。根据题干中的“the author’s attitude to the popularization of emotional intelligence”可定位到第三段。根据第三段的首句“Although popular beliefs regarding emotional intelligence run far ahead of what research can reasonably support, the overall effects of the publicity have been more beneficial than harmful.”可知,作者认为情商普及利大于弊。又根据“The most positive aspect of this popularization...”和“The popularization of emotional intelligence has helped...”可知,作者对于情商普及是赞成的。故选A项。

35. B 主旨大意题。根据最后一段中的“Although the continuing popular appeal of emotional intelligence is desirable, we hope that such attention will excite a greater interest in the scientific and scholarly study of emotion.”可知,虽然情商的持续流行吸引力是可取的,但我们希望这种关注能引起人们对情感的科学研究和学术研究的更大的兴趣。又根据下文的“It is our hope that in coming decades, advances in science will offer new perspectives (视角) from which to study how people manage their lives.”可知,我们希望在未来的数十年后,科学的进步提供新的视角来研究人们如何管理他们的生活。由此可知,这些是对未来研究的期望。故选B项。

 

第二节

本文是一篇记叙文。作者通过亲身经历,体验了巴黎人的生活方式,不仅有昂贵的公寓、美味的食物,还有舒缓的生活节奏和令世人羡慕的35小时周工作制。

36. F 结合下句“...the first thing we did was rent a fantastically expensive sixth-floor apartment...”可知,作者租赁了在六楼的公寓,暗示开始像法国人那样生活,故选F。

37. C 结合下句中的“even had a tiny lift”可知,这里谈的是公寓的设施,厨房、床、微型电梯等都属于这个范围,故选C。

38. G 结合上文中的“great food”与下句中的“explode in your mouth like little flavor bombs”可知,这里描述的是食物的美味及带给人的愉悦,因此G项符合语境要求。

39. E 上一段介绍了法国人吃得少的一个原因,本段继续说另一个原因,故选E承上启下。

40. A 结合下句,作者提出“When do these people work”的疑问,暗示这里的顾客并不都是游客,很多是法国人,因此A项符合语境。

 

第三部分 语言运用

第一节

本文是一篇记叙文。文章作者主要介绍第一次暑期打工的经历,从中他得到了深刻的体会,工作不易,同时也获得一些有益的经验。

41. C 根据第一段的意思可知,作者“我”的纳税工作生涯始于中学,那时“我”在一家烘焙厂工作了整整三天。显然此空表示在复活节时“我”朋友父亲的工厂就会做(make)小兔子蛋糕。故选C。

42. A 根据文章的意思,“我”朋友父亲的工厂会把生产的蛋糕送到Cleveland的所有商店(stores)去出售。

43. D 根据空后的“during our spring break”可知,春假是一个短暂的(temporary)工作。generous大多的,慷慨的;financial经济的;technical技术的,均不符合文章的意思。

44. A 根据此句的意思可知,在春假的时候,市中心的工厂需要八个孩子来临时帮忙,在这段时间,除了听我最喜欢的唱片,我没有别的计划(plan)。problem问题;excuse借口,原谅;hobby爱好。故选A。

45. B 从前后的语境可判断出,“我”可以挣(earn)最低工资。

46. A 根据文章的语境,“我”将看看工厂是如何工作的(work)。

47. B 根据句子的意思,由于我父母觉得这是个好主意,就打电话给Betsy的爸爸,征得他们的同意(permission)。而ambition雄心;志气;抱负;experience经验;经历;invitation邀请,均不符合文章的意思。

48. C 根据下文的“Place cakes on a moving belt. Attach icing ears. Apply icing eyes and nose.”等,可判断出,“我们”在工厂的任务(role)很简单。

49. D 根据前面的“Place cakes on a moving belt. Attach icing ears. Apply icing eyes and nose.”可知,我们是在传送带上把小兔子蛋糕移开(remove)。其他选项均不符合文章的意思。

50. A 根据句子的意思,此处表示“这比听起来要艰难(harder)多了。”

51. B 根据下文的“the cakes pile up”表示“蛋糕就会堆起来”,显然这是由于速度慢下来的原因,故选B,意思是“慢下来”。而calm down平静下来;stay on继续;坚持;move on继续前进,均不符合文章的意思。

52. C 根据文章的意思,此处表示“比我所意料(expect)的有更多的压力”。

53. B 根据上文的意思,显然我的父亲会笑着(smile)告诉我一些道理。

54. D 根据句子的意思,此处表示杂货店老板的儿子在Bernardsville分送(deliver)食物。

55. D根据句子的意思,他告诉我,这种工作能让你珍惜(appreciate)自己赚的钱,并尊重那些做这些工作的人。而withdraw收回,撤退,撤消;donate捐赠;receive接到,收到,均不符合文章的语境。

 

第二节

本文是一篇说明文。去游览黄山让作者想起了披头士流行的歌曲“蜿蜒长路”。如果到中国,黄山应该是必游之地。

56. What 考查名词性从句。该句的“   56   is so breathtaking about the experience”是主语从句,从句中缺少主语,所以用What。

57. humans 考查名词。与主语we是同位语,所以用复数。

58. undoubtedly 考查副词。修饰动词help,用副词形式。

59. hotter 考查形容词。此处相当于“the more..., the more...”结构,意为“越……越……”。前面用的是the colder,所以此处用the hotter。

60. astonished 考查形容词。此处说明“us”的状态,所以用astonished。

61. was 考查主谓一致和时态。主语是第三人称单数it,时间状语是then,所以用was。

62. and 考查连词。空格后的动词offers与前面的动词highlights构成并列关系,所以用and。

63. aching 考查非谓语动词。修饰legs用现在分词aching,表示主动和进行的动作。

64. mine 考查代词。上文提到“in the visitor’s memory”,此处相当于“in my memory”,所以用mine代替my memory。

65. a 考查冠词。a must意为“一处必须去的地方”。

 

第四部分 写作

第一节

这是一篇针对报纸创刊10周年投稿的文章。通过审题,我们可以确定,本文主要以第一人称进行展开和叙述。文章可以用三段式的结构。第一段简明表示对报刊创办10周年的祝贺。第二段是文章的主体,主要阐述阅读报纸的经历和喜爱的栏目。第三段表达对报纸的期望和祝福。

 

参考范文:

Dear Editor-in-Chief,

Congratulations on the 10th anniversary of Youth.

I have been a devoted reader since I subscribed to the newspaper. Obsessed with it, I read each issue from cover to cover. It boasts a variety of columns, of which Chinese culture is my favorite. The series of contents not only introduces abundant cultural knowledge but also values the inheritance of brilliant culture and strengthens our cultural confidence.

As a fan of Youth. I recommend that it will be better if it carries some articles about the life of foreign teens and 1 hope that it will become even more popular.

Sincerely yours,

Li Hua

 

第二节

本文是一篇记叙文。讲述的是Jenna和Jeff这对双胞胎兄妹为了在母亲节早上给母亲惊喜而精心策划并制作早餐的故事;他们克服困难,永不放弃,折射的是他们对母亲的拳拳之爱。

Paragraph 1:

As the twins looked around them in disappointment, their father appeared. Knowing what they were preparing for, he was greatly surprised. So immediately, he offered to get involved in the kids’ job. Firstly, he put the pot of porridge on a gentle heat, asking Jeff to watch out for it going for fifteen minutes. And then, he asked Jenna to break another two eggs and mix them with milk. With all preparations done, they started to fry bread together. In a flash, sweet smell filled the air in the kitchen. To their delight, the breakfast was a success in the end.

Paragraph 1:

The twins carried the breakfast upstairs and woke their mother up. Eyes opened, the woman heard a harmonious “Happy Mother’s Day” from her twin kids with hot, sweet breakfast before her. Behind the children stood their father. To shed light on the game of the gift, he told the mother the whole story. After learning about what happened, she rose quickly to gaze at the boy’s hand with moved tears rolling down her cheeks. “Thank you, my honey!” said the mother.

 

 

发表回复
当前帐户: 匿名 立即登录>>
回复内容:
验证编码: 获取验证码
 
我们的优势
深圳家教信息网简介
我们的服务
深圳家教网服务项目
深圳家教信息网 2024 版权所有
联系电话:13537526837 邮箱:1379558520@qq.com
地址:广东省深圳市南山前海花园 邮编:518000 备案许可证:粤ICP备2008092866号
深圳家教信息网,深圳家教,深圳家教信息,深圳家教老师,深圳英语家教,深圳数学家教,深圳语文家教,深圳物理家教,深圳化学家教, 深圳初中英语家教,深圳小学家教,深圳初中数学家教,深圳高中家教,深圳上门家教,深圳英语家教老师,深圳一对一家教老师做专业的深圳家教信息网。
家教服务热线 13537526837
周一至周日08:00至20:00
致电本站
学员注册
教员注册
联系本站
在线客服
On Line Service